Басистът на легендите Deep Purple Роджър Глоувър даде любопитно интервю за

...
Басистът на легендите Deep Purple Роджър Глоувър даде любопитно интервю за
Коментари Харесай

В подем сме... Deep Purple и техните бъдещи творчески планове

Басистът на легендите Deep Purple Роджър Глоувър даде любопитно изявление за бразилското A Radio Rock, в което описа за идните проекти на групата.

(Лесна информация сочи, че динозаврите Йън Пейс, Роджър Глоувър, Йън Гилън и клавиристът Дон Еъри, който размени починалия Джон Лорд, сега са общо на 302 години - бел. ред. на Клуб Z)

От изявлението, представено от научаваме, че музикантите работят интензивно по нов студиен албум с новия си китарист –ирландеца Саймън Макбрайд.

Глоувър разяснява и раздялата след съвсем три десетилетия с китариста Стив Морс - по недобър, за жалост, мотив.

“Ами факт е, че неотдавна претърпяхме огромна смяна, тъй като нашият китарист Стив Морс трябваше да се отдръпна, с цел да може да се грижи за болната си брачна половинка.

И така, ние към този момент си имаме нов китарист – това е Саймън Макбрайд. Усещането с него е доста друго, напряко цялата група звучи много друго. Ние обаче сме длъжни да прегърнем смяната. Не може непрекъснато да правиш едно и също нещо.

Разбира се, ние сме имали няколко значими промени през годините. Тази смяна обаче, е изключително вълнуваща за мен. Защото в това време ние работим и по нов албум. Някъде до края на тази или при започване на идната година би трябвало да имаме публикуван нов албум. Не можем да спрем да пишем нова музика. В напредък сме. “

Цялото интервю с Роджър Глоувър може да чуете тук:



Рокрадиото напомня, че през юли 2022 г. Стив Морс обяви, че публично се отдръпва от Deep Purple, тъй като жена му се бори с раково заболяване. Четири месеца по-рано Морс загатна, че евентуално ще се отдръпна за известно време, с вярата някой ден да се завърне. Впоследствие стана ясно, че Саймън Макбрайд ще заеме мястото му.

Стив Морс дойде в Deep Purple на мястото на Ричи Блекмор. Това се случи през 1994 година, което значи, че неговият престой в Purple е по-дълъг от този на Блекмор.

Саймън Макбрайд е китарист, артист и текстописец от Белфаст, Северна Ирландия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР